PsiDi 2013 – Psichodelika

Šių metų lapkričio 15-17 dienomis organizuojamas kasmetinis renginys „Psichologų dienos“ (PsiDi), apimsiantis didžiuosius Lietuvos miestus – Vilnių, Kauną ir Klaipėdą. Praėjusiais metais PsiDi pagrindinė tema buvo „Neatpažinti psichologijos objektai“, o šiemet – „Psichodelika“. Šis kelių dienų viešas renginys skirtas plėsti žinias apie psichologiją ir griauti nusistovėjusius mitus.

Vilniuje PsiDi prasidės lapkričio 15 dieną ir tęsis iki 17 dienos. Renginio metu bus galimybė sudalyvauti užsiėmimuose, kuriuos ves Marija Miselytė, Romualda Rimašiūtė, Linas Matulis, Kęstutis Dragūnevičius, o Lietuvoje dar tik populiarėjančio LARP (live action role – playing game) simuliacinio žaidimo vedėjas bus Andrius Ūdra. Žaidimas bus skirtas socialinių problemų nagrinėjimui nestandartiniu būdu. Taip pat kiekvienas renginio dalyvis galės susipažinti su kitų organizacijų veiklos ypatumais per organizacijų pristatymo mugę, kurios metu savanoriai ne tik papasakos apie savo vykdomus darbus, tačiau ir atsakys į visus rūpimus klausimus. Šiuos ir kitus renginius Vilniuje organizuoja trijų universitetų padaliniai – Vilniaus ir Mykolo Romerio bei Lietuvos edukologinio.

Įdomia ir naudinga programa džiaugtis galės ne tik vilniečiai, tačiau ir kitų miestų atstovai. Kaune PsiDi dienos prasidės lapkričio 13 dieną! Šią dieną Vytauto Didžiojo ir Lietuvos sveikatos mokslų psichologijos studentai organizuos viešas akcijas, kurių metu praeivius stebins netikėtomis dovanomis ir kvietimais į renginius, todėl, jeigu išvysite ryškiai išsidažiusius ar šokančius žmones  – neišsigąskite ir nepraeikite pro šalį! Lapkričio 15 dieną VDU vero cafe (S. Daukanto g. 28) vyks PsiDi dienų atidarymas, kuriame dalyviai klausysis paskaitos „Įvadas į psichologiją. Kodėl nereikia bijoti psichologijos“, o po jos bus „Jaunimo linijos“ atstovų organizuojami praktiniai užsiėmimai. Kauniečiai taip pat pirmieji galės išvysti sukurtą naują filmuką pavadinimu „Kas man yra psichologija“ ir išbandyti jėgas protų mūšyje! Visą lapkričio 15 dieną VDU veiks „Chill zona“, kuriame būsite vaišinami arbata ir sausainiais, kviečiami pažiūrėti filmus ir nueiti į relaksacijos kambarį.

Tikimės, kad renginys kiekvienam atėjusiam bus kupinas naujų atradimų, pojūčių ir potyrių. Laukiami visi, pradedant psichologijos studentais bei dėstytojais ir baigiant kiekvienu, kuris nėra abejingas psichologijai !

PsiDi plakatas psichodelika

Pažymėta: , , , ,

Parašykite komentarą